פברואר 14, 2022

הצטרפותה של סין ל"הסכם האג לרישום בינלאומי של עיצובים תעשייתיים" – חדשות מצוינות למעצב הישראלי בבואו לכבוש את העולם

כולנו יודעים, כי סין היא מדינה חשובה ביותר לכל מעצב ויצרן שמעוניינים לייצר מוצר לשיווק בינלאומי. בניגוד לתדמית שנוצרה לסין כמדינה אדישה לזיופים וחיקויים, הממשל הסיני עושה כל שביכולתו בשנים האחרונות, כולל תיקוני חקיקה חוזרים ונשנים, על מנת לאפשר הגנה ממשית לקניין הרוחני שמוגן על ידיה.

עד היום, מעצבים אשר רצו להגן על העיצוב שיצרו בעזרת בקשה לעיצוב תעשייתי בסין, היו חייבים להגיש בקשה לעיצוב נפרדת במדינה החשובה הזו. ובכן, לא עוד.

ביום 5 בפברואר, 2022, הפקידה סין  ב"ארגון הבינלאומי לקניין רוחני" (WIPO) של האו"ם, את אשרורה על הסכם האג באשר לרישום בינלאומי של עיצובים תעשייתיים. לפיכך, החל מיום 5 במאי, 2022, אזרחים וחברות בישראל ובעולם יוכלו לרשום עיצובים תעשייתיים בסין ישירות דרך המערכת.

חיסכון בעלויות ובהליכים

מערכת האג (שהעדכון האחרון בה חל בשנת 1999) מאפשרת להגיש ולתחזק עיצובים תעשייתיים במדינות שונות, באמצעות הגשת בקשה בינלאומית אחת (!!!) שמוגשת למשרד הבינלאומי של הארגון העולמי לקניין רוחני (WIPO), המנהל את ההסכם. עיצוב רשום מעניק לבעליו בלעדיות עבור השימוש בעיצוב אותו יצר, ובתחום לו הוא מיועד.

הגשת בקשה בינלאומית אחת דרך מערכת האג מפשטת את תהליך הרישום של עיצובים תעשייתיים, ומאפשרת לבעלי העיצוב חיסכון משמעותי בהליכים פורמאליים ובהוצאות כספיות רבות. על כן, הצטרפותה של סין להסכם האג תפחית את ההוצאות שלנו בבואנו לרשום עיצוב תעשייתי בסין.

מדוע חשוב כל כך להגיש בקשות לעיצוב בסין?

בתחום העיצובים התעשייתיים בסין קיימת מדיניות של "המגיש הראשון זוכה". כלומר, מי שהגיש את העיצוב ראשון, מקבל חזקה שהוא אכן הבעלים של העיצוב. מדיניות זו הובילה למצב בו מתחזים רבים מגישים עיצובים של מוצרים שהתפרסמו מחוץ לסין, כעיצובים מקוריים שכביכול עוצבו על ידיהם!

ישנם מקרים בהם מעצב מתחיל למכור את המוצר שלו באחד האתרים הסיניים, כאשר לפתע הוא מגלה שהאתר הסיר  אותו מהאוויר, בטענה שהפר עיצוב רשום של אדם או חברה סיניים. הכללת סין בהגשת בקשה לעיצוב במערכת האג תקל על מבקשים למנוע גם בעיות מסוג זה, עוד טרם היווצרותן.

 

נכתב על ידי אמוץ טי, עורך פטנטים והלנה קושמרו, עיצובים

פנו אלינו
הירשמו לניוזלטר שלנו