מזון (פודטק)

תעשיית המזון והמשקאות כוללת מגוון רחב של שירותים ומוצרים ועומדת בפני אתגר גלובלי לאספקת מזון לאוכלוסייה גדלה של בני אדם ובעלי חיים, עם דרישה גוברת למוצרי מזון מתוחכמים. על רקע של ההתדלדלות בקרקעות ובמקורות מזון אחרים, והדרישה העולמית למזון בריא ואיכותי עם הקטנת הפגיעה בסביבה, חייבת תעשיית המזון לספק פתרונות יצירתיים שלמעשה מהווים את הבסיס לצמיחתו של  תחום הפודטק.  התחום משלב בין טכנולוגיות חכמות מעולמות טכנולוגים אחרים (ביניהם הדפסת מזון, מערכות תומכות תזונה מותאמת, ועוד) לבין עולם המזון הקלאסי ודרישת הצרכן למזון בריא, טבעי וידידותי לסביבה.

כמו בכל תחום טכנולוגי, גם בתחום הפודטק, יצירת ערך כלכלי לחברה או מיזם מתוצרי הפיתוח והחדשנות שלה תלויה בשמירה על בלעדיות, בין היתר, במסגרת חוקי הגנה על קניין רוחני.

לעיתים ניתן לשמור על בלעדיות דרך סודות מסחריים (במסגרת חוק עוולות מסחריות), שלהם תפקיד חשוב בתעשיית המזון. אולם, ערכם של סודות מסחריים מוגבל בדרך כלל, וחשוב להגן על תוצרי החדשנות על ידי רישום זכויות באופן מוסדר וברור שבלעדיו סיכוייו של מיזם להבטיח השקה ולהתקדם בפיתוח ושיווק של מוצר, קלושים בדרך כלל.

אחד מאפיקי ההגנה החשובים ביותר על טכנולוגיות חדשות הוא הפטנט. בין היתר, ניתן לרשום פטנט על מרכיבי מזון חדשים (לדוגמא: תחליף סוכר טבעי, קמח נטול גלוטן ותחליפי חלבון), על תוצרי מזון חדשים (לדוגמא: בשר מתורבת, מזון מופחת עמילן וסוכר), על אריזות חכמות, על טכנולוגיות בשרשרת הייצור ועוד.

הגנה אפשרית נוספת בתחום המזון היא רישום של עיצוב. עיצוב מתייחס למראהו של מוצר או חלק ממנו ובכלל זאת מתאר, צבע, צורה, עיטור, או מרקם החומר שממנו הם עשויים. בין הדוגמאות העשויות להיות כשירות לרישום של עיצוב בעולם המזון ניתן למנות עיצובים של עוגות, שוקולדים וכלים.

הידע והניסיון הרב של אנשי המקצוע בקבוצה מאפשרים ייעוץ ובנייה של אסטרטגיית קניין רוחני המותאמת לצרכים של כל לקוח וליעדים העסקיים שלו.

המומחים שלנו לשירותך

ראו עוד